سفارش تبلیغ
صبا ویژن

http://hegrat.ParsiBlog.com
 
قالب وبلاگ
لینک های مفید
دوم: سلوک اجتماعی بانو
بانو در زمان اواخر سلطنت احمد شاه به دنیا آمدند و جوانی و میانسالی ایشان با روی کار آمدن رضا پهلوی هم زمان بوده است. ایشان در زمان خفقان رضا شاهی مدرسه ای دخترانه در اصفهان تاسیس کردند که تمامی معلمان آن خانم بودند و با نظر بانو انتخاب شده بودند و در آن تعلیمات اسلامی به دختران جوان داده می شد.
بانو زیاد ملا عام ظاهر نمی شدند. فقط برای امور لازمی چون رسیدگی به امور مدرسه یا تدریس در مکتب فاطمه از منزل بیرون می رفتند. مکتب فاطمه هم حوزه ای بود مخصوص بانوان، که بانو و شاگردان ایشان در آن به خانم ها درسون حوزوی را می آموختند. ایشان این مدارس و مکتب را شخصا تاسیس کردند و هزینه های آن را خود تامین می کردند.
بعلاوه ایشان از شم اقتصادی خوبی برخوردار بودند. به نحوی که امور مالی مدرسه و مکتب را طوری برنامه ریزی کرده بودند که مبلغ سرمایه اولیه، درآمد زا هم باشد و مدرسه یا مکتب به مستمری دائمی محتاج نباشد. این نظام اقتصادی هنوز هم بر مکتب و مدرسه بانو امین حکمفرما است.
زمانی که رضا شاه دستور کشف حجاب را صادر کرد، در روزنامه سلسله مقالاتی با دستور شاه نوشته می شد. این مقالات خواننده را به این سمت سوق می دادند که بانوان ایرانی لایق ترقی و پیشرفت و درس خواندن هسند ولی این امور فقط با برداشتن قید حجاب امکان پذیر خواهد بود. بانو سلسله مقالاتی در جواب به این مطالب نوشتند و از طریق وکیلشان به دفتر روزنامه فرستادند. این جوابیه ها، به جهت حفظ شانیت بانو، با نام “یک بانوی ایرانی” امضا شده بود. همچنین ایشان به جهت مقابله با موجی که مبنی بر برداشتن حجاب به راه افتاده بود، مکتب فاطمه را تاسیس کردند تا بانوان جامعه خود را با اصل علوم الهی آشنا کنند. این مکتب هنوز هم محل علم آموزی بانوان اصفهانی است و زیر نظر شاگردان بانو اداره می شود.

سوم: سلوک خانوادگی بانو
بانو در ۱۵ سالگی با پسر عموی خود_حاج میرزا ملقب به معین التجار_ ازدواج کردند. ایشان یکی از تجار به نام اصفهان بودند. به همین جهت منزل بانو همیشه پر رفت و آمد و پر از میهمانانی بود که یا به جهت بستن قرارداد با معین التجار و یا به جهت دید و بازدید آمده بودند. بانو تمامی امور منزل را شخصا مدیریت می کردند. غالبا صبح بعد از نماز و قبل از اینکه بقیه افراد منزل بیدار بشوند، ایشان ۲ یا ۳ ساعت وقت برای مطالعه دروسشان داشتند. با بیدار شدن اهالی منزل ایشان برنامه ای را به خدمتکار ها می دادند که مشخص کرده بود هر کسی در آن روز چه کاری را باید انجام بدهد. جهت خرید مایحتاج آن خانه شلوغ، بانو دو دفتر تهیه کرده بودند. در یک دفتر اقلام مورد نیاز و مقادیر آن را می نوشتند و آن را به مامور خرید خانه می دادند. در دفتر دیگر ایشان همان اقلام را با قیمت هرکدام یادداشت می کردند. به این شکل بانو، حساب دقیق خرج منزل را همیشه داشتند.
معین التجار به درست انجام شدن امور منزل بسیار اهتمام و اصرار دشات. به خاطر همین اصرار همسرشان، بانو بعضی امور را خارج از برنامه روزانه، شخصا انجام میدادند. هر روز هنگان صرف غذا، بانو خود به آشپزخانه می رفتند و غذا ها را می کشیدند زیرا معین التجار علاقه داشت که غذای خانه به دست بانوی خانه کشیده بشود.
معین التجار لباس های دوخت بازار را نمی پسندیدند. بانو به سبب علاقه ای که به همسرشان داشتند و تمام لباس های ایشان را با دست می دوختند.
بانو ۱۰ فرزند به دنیا آورند که فقط یکی از انها زنده ماندند. بقیه فرزندان بانو در خردسالی به امراض مختلف فوت کردند. بانو همیشه این وقایع را امتحان الهی توصیف می کردند و بر این مصیبت ها صبر می کردند.
بانو در تمام میهمانی های خانوادگی شرکت می کردند و با خانم های فامیل به باغ های اطراف اصفهان می رفتند. خانم های فامیل ایشان را به عنوان امام جماعت انتخاب کرده بودند. غالبا افراد فامیل در ارتباط با مشکلات مالی خود با بانو مشورت می کردند.


[ یکشنبه 86/4/10 ] [ 3:33 عصر ] [ حسین ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

موضوعات وب
لینک های مفید
امکانات وب


بازدید امروز: 218
بازدید دیروز: 8
کل بازدیدها: 184499